Woordenschat

Brief aan mijn zoon

Mijn oudste zoon is net zeven geworden. En ik heb hem een brief geschreven voor zijn verjaardag. Een brief waarin ik beschrijf waarom hij zo bijzonder is. Want eigenlijk zeg ik dat niet vaak genoeg, al probeer ik elke dag af te sluiten met iets positiefs over wat ik heb gezien aan gedrag als de kinderen in bed liggen en ik ze instop. Maar soms is het snel snel, voorlezen, licht uit, slapen “want het is al zo laat”. Het idee komt eigenlijk van hier.
Hier mijn brief.

Lieve Melvin,

Je bent vandaag 7 jaar geworden. Ik weet nog zo dat je geboren werd. Zo klein was je, zo licht, zo lief en zo mooi. En nu heb ik moeite om je op te tillen. Je begint zo groot te worden. En ik ben zo trots op jou! Om zoveel redenen.

Ik vind het zo bijzonder hoe je je mening vertelt. Dat je gewoon vertelt wat je vindt. Grote kinderen, kleine kinderen, grote mensen, iedereen luistert naar je. Ze vinden het belangrijk wat je zegt en ze merken dat je er over hebt nagedacht. Je hebt de power om anderen van mening te laten veranderen.

Verder maak je anderen graag aan het lachen, je vertelt moppen en zegt en doet grappige dingen. Daarom vinden andere kinderen het zo gezellig met jou.

Je bent ook supersnel in rennen. Zo snel dat andere kinderen ook jouw schoenen willen omdat ze denken dat je daardoor zo hard rent. Maar jij bent gewoon zelf snel.

Je hebt een enorme creativiteit. Je maakt de prachtigste tekeningen. Als je bezig bent dan doe je dat zo geconcentreerd. Je bedenkt ook de meest ingenieuze machines die je vervolgens maakt met lego. Steeds weer anders, steeds met andere functies. Het is niet voor niets dat je uitvinder wil worden. Je vertelt me regelmatig welke mooie en handige dingen je gaat maken als je later groot bent. Ook op school hebben ze gezien dat je altijd bijzondere ideeën hebt. Daarom gebruiken ze de foto van jou met jouw Umpalumpa tijdmachine om de design approach te laten zien op hun website.

Verder wil je beter worden. Bijvoorbeeld ook met skiën deze week. Je wil de moeilijke pistes doen ook al is dat wel spannend en lastig. Dat is een heel belangrijk iets, jezelf willen verbeteren ook al kost dat soms veel moeite. 

En tenslotte ben je een lieve grote broer voor Benjamin. Jullie spelen, kletsen en grappen wat af samen. Je geeft hem altijd nog even een knuffel voor je naar school gaat. Je let op hem, je zorgt dat hij ook mee doet, je helpt hem als het nodig is. Dat is zo fijn, niet alleen voor Benjamin maar ook voor ons.

Liefie, ik ben zo blij dat ik jouw mama ben! Ik houd zo ontzettend veel van je, wat er ook gebeurt en wat je ook doet en meer dan je ooit zult weten. Van harte gefeliciteerd met je zevende verjaardag!

Liefs,
mama

 

Leave a Reply