Technologie

Pratend kussentje

Mijn moeder noemt het een pratend kussentje: de Google Home, de slimme speaker. Amazon heeft er ook een ontwikkeld, de Alexa/Echo Dot. Geen idee welke beter is, wij hebben de Google Home omdat-ie ooit in de aanbieding was. Het leuke is dat je twee talen in kan stellen, dus hij staat op Nederlands en Italiaans.

De kinderen vragen van alles, zowel in het Nederlands als Italiaans. Leuk vinden ze bijvoorbeeld om dierengeluiden te vragen (“Hoe klinkt een dinosaurus?”) of ze vragen om een raadsel, mop of liedje. En het is makkelijk om Nederlandse radio te luisteren (“Zet Efteling Kids radio aan”). Het allerleukste vinden ze om een vraag te stellen in het Nederlands waarop ze een lang antwoord krijgen en om daarna in het Italiaans te zeggen “Cosa hai detto?” (Wat zeg je?). Dan leest de Italiaanse stem de Nederlandse tekst voor, met een enorm Italiaans accent.

(Ik verdien niets met dit bericht, heb ook geen link in dit bericht waar je ze kan kopen. Ik vind het gewoon een grappig apparaatje waarmee de kinderen hun Nederlands gebruiken)

Leave a Reply